Nieuws - Grote minerpool F2pool viel Ethereum twee jaar lang aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grote minerpool F2pool viel Ethereum twee jaar lang aan

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Mining
Staking
Minerpool F2Pool

Een van de grootste minerpools van Ethereum zou het netwerk in zijn voordeel hebben gemanipuleerd. En het deed dat ongezien voor twee jaar lang.

F2Pool manipuleerde twee jaar lang de consensus in het Ethereum-netwerk in zijn voordeel. Dat is wat een Israëlische studie beweert. Simpel gezegd, F2Pool manipuleerde de timestamps van bepaalde blokken ongeveer twee jaar lang. Sindsdien komen de data niet meer overeen.

Volgens een verklaring van een onderzoeker aan Cryptoslate, konden ze zo 14 procent meer beloningen in de wacht slepen. Volgens het artikel is dit het "eerste bewijs van een aanval op consensusniveau op een grote cryptocurrency."

Momenteel draait Ethereum op Proof of Work. In dit proces leveren miners rekenkracht om het netwerk in leven te houden. Zij worden hiervoor beloond. In september schakelen ze over op een ander consensusalgoritme, namelijk Proof of Stake. Lees hier alles over de overgang naar Proof of Stake.

F2Pool bestaat sinds 2013 en is een van de toonaangevende pools in het huidige Proof of Work-netwerk. De studie ondergaat nog steeds het proces van peer review. Daarom moeten de resultaten met een korreltje zout worden genomen. Het put echter uit openbaar beschikbare gegevens over de keten en de open broncode van Ethereum om zijn conclusies te bevestigen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven