Nieuws - Grayscale zoekt SEC-goedkeuring voor drie cryptofondsen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale zoekt SEC-goedkeuring voor drie cryptofondsen

VS
Wet en regelgeving
Grayscale zoekt SEC-goedkeuring voor drie cryptofondsen

Vermogensbeheerder Grayscale heeft drie nieuwe cryptofondsen gelanceerd en hoopt goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De partijen zijn nog in een rechtszaak verwikkeld.

Vermogensbeheerder Grayscale heeft drie nieuwe cryptofondsen (ETF's) gelanceerd en ter goedkeuring voorgelegd aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De nieuwe fondsen zijn een Ethereum Futures ETF, een Global Bitcoin Composite ETF en een Privacy ETF.

Het bedrijf kondigde op 9 mei ook een nieuwe branche aan. Genaamd de Grayscale Funds Trust, een trust waarmee het bedrijf veel van zijn openbaar verhandelde financiële producten intern kan beheren.

Totdat de registratieverklaring voor de Grayscale Funds Trust is goedgekeurd door de SEC, zal geen van de drie ETF's beschikbaar zijn voor aankoop door het publiek.

Grayscale en de SEC voeren momenteel rechtszaken. Het agentschap had de omzetting van de 17 miljard dollar kostende Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een Bitcoin ETF-product afgewezen.

Als gevolg daarvan klaagde Grayscale de SEC aan. Een Amerikaanse rechtbank is nu opgeroepen om het besluit van het agentschap te herzien.

De SEC heeft tot nu toe een aantal Bitcoin futures ETF's goedgekeurd. Aanvragen voor een Bitcoin-spotbeleggingsproduct zijn tot nu toe echter consequent door het agentschap afgewezen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven