Nieuws - Grayscale trekt Bitcoin ETF's naar beneden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale trekt Bitcoin ETF's naar beneden

Bitcoin (BTC)
ETF
Grayscale trekt Bitcoin ETF's naar beneden

Opnieuw heeft Grayscale 458,4 miljoen dollar aan nettostromen verloren. De Bitcoin-verliezen van de GBTC houden niet op. Is de ETF-hype voorbij?

Vijf opeenvolgende dagen hadden Amerikaanse Bitcoin ETF's netto uitstromen. Alleen afgelopen vrijdag was er een netto-instroom van 59,7 miljoen dollar, volgens gegevens van Farside Investors.

Toch bedroeg de netto-uitstroom in de afgelopen week in totaal $ 204,3 miljoen. Alleen al op woensdag verkochten beleggers $ 165 miljoen aan Bitcoin ETF-aandelen.

Déjà-vu: Verantwoordelijk voor de negatieve week is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De GBTC verloor maar liefst 458,4 miljoen dollar, waardoor zijn marktaandeel volgens Dune nu slechts nog 36,5 procent bedraagt.

Als Grayscale geen trendommekeer kan bewerkstelligen, dan zouden de GBTC-posities over enkele maanden zijn uitgeput. Het Bitcoin ETF van het bedrijf lijdt voornamelijk onder zijn hoge vergoedingen van 1,5 procent.

Hier moet nu verandering in komen met een nieuwe Mini Bitcoin ETF, waar Grayscale om heeft gevraagd. De spin-off-versie van de GBTC zou een vergoeding van slechts 0,15 procent hebben en daarmee plotseling het goedkoopste product zijn.

In tegenstelling tot de algemene trend konden BlackRock en Fidelity aanzienlijke winsten boeken. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) genoot een netto-instroom van $ 165,4 miljoen en het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) $ 93,6 miljoen.

De ETF Flippening zou al in de komende weken kunnen plaatsvinden. BlackRock bezit al 273.000 BTC en daarmee 32,7 procent marktaandeel. Steve Kurz van Galaxy vermoedt sowieso dat de ETF-hype binnenkort pas echt begint: "Financiële tussenpersonen bieden momenteel voor slechts 95 procent geen Bitcoin ETF's aan voor hun klanten."

Ondanks de kleine correctie houden de Bitcoin ETF's 4,24 procent van de circulerende BTC-totaalvoorraad vast.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven