Nieuws - Grand Theft Auto oprichter investeert in cryptostudio

Door Ted Maas

Grand Theft Auto oprichter investeert in cryptostudio

Crypto-acceptatie
Gaming, Rockstar games, Investering

Rockstar Games heeft Grand Theft Auto en Red Dead Redemption uitgebracht. Nu stapt oprichter Dan Houser in blockchain gaming.

Dan Houser, medeoprichter en voormalig hoofd creative bij Grand Theft Auto en Red Dead Redemption maker Rockstar Games, investeert in blockchain gaming studio Revolving Games, volgens een rapport van GameRant. Met zijn nieuwe aandeel in het bedrijf wordt hij ook lid van de adviesraad van het bedrijf.

Revolving Games heeft tot nu toe ongeveer 25 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Het bedrijf heeft meer dan 100 werknemers en twee productiestudio's in de VS. De eerste titels van de studio zijn een strategiespel uit het Battlestar Galactica-universum en een avontuurlijk rollenspel.

De toetreding van cryptobedrijven tot de game-industrie is een polariserend onderwerp in de videogame-gemeenschap. Steeds meer bedrijven zoals Ubisoft of Square Enix integreren blockchain-elementen in hun producties, terwijl ze tegelijkertijd steeds fellere kritiek van gamers over zich heen krijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven