Nieuws - Google kondigt samenwerking met Polygon aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Google kondigt samenwerking met Polygon aan

Polygon (MATIC)
Web 3.0
Google kondigt samenwerking met Polygon aan

Google en Polygon bundelen hun krachten om Web3-ontwikkeling te stimuleren. Google Cloud voorziet Polygon-ontwikkelaars van zijn "Blockchain Node Engine".

Google Cloud werkt samen met Polygon Labs om ontwikkelaars te helpen hun Web3 producten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de Polygon blockchain te implementeren. Google heeft aangekondigd dat zijn node hosting service, de "Blockchain Node Engine", beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars op de Polygon blockchain.

Met de engine kunnen ontwikkelaars zich richten op het ontwikkelen op Polygon zonder hun eigen nodes te hoeven configureren of draaien. Google Cloud deed de aankondiging donderdag tijdens de Consensus-conferentie.

Eerder was het gebruik van de engine beperkt tot Ethereum en Solana. "De aankondiging van vandaag met Google Cloud is erop gericht om de doorvoer van transacties te verhogen en use cases in gaming, supply chain management en DeFi mogelijk te maken", aldus Ryan Wyatt, president van Polygon.

Polygon kondigde op 26 april ook de lancering aan van een bridge voor zijn Polygon zkEVM-schalingsoplossing. Op dezelfde dag lanceerde vermogensbeheerder Franklin Templeton een fonds van 270 miljoen op de Polygon blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven