Nieuws - Go Exchange sluit wegens lage activiteit en strenge regelgeving

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Go Exchange sluit wegens lage activiteit en strenge regelgeving

Omisego (OMG)
Exchanges
Go Exchange sluit, wegens lage activiteit en strenge regelgeving

De Go Exchange heeft geprobeerd innovatie te gebruiken op basis van het OmiseGo-protocol, maar is geconfronteerd met het probleem van lage volumes en een strenge regelgevingsomgeving. Ondanks dat het platform pas enkele maanden geleden officieel is gelanceerd, heeft het weinig handelsactiviteit gezien en is het gedwongen om de activiteiten stop te zetten.

De terugtrekkingsperiode loopt tot 15 maart, aldus het officiële bericht. De beurs is echter al begonnen met het sluiten van alle handel en het opschorten van nieuwe stortingen.

“Vanaf 30 januari 2020 zullen wij geen klanten meer accepteren en geen transacties meer toestaan op de beurs, behalve opnames. Voor bestaande klanten is het niet langer mogelijk om te storten of transacties uit te voeren, en u heeft tot 15 maart 2020 23:00 UTC om al uw activa van uw rekening op te nemen. Als u nog limietorders hebt die moeten worden uitgevoerd, gelieve deze te annuleren.”

Malta licentie vereist naleving AMLD-5

De Go Exchange begon zijn activiteiten in het midden van 2018, terwijl de bearmarket nog niet op zijn diepte punt was gekomen. Altcoins bleven nog maar een paar maanden populair, maar daalde daarna snel. In deze tijd werden beurzen ook geconfronteerd met strengere regelgeving, wat uiteindelijk de exchange ontmoedigde om een vergunning te verkrijgen.

De Go Exchange probeerde een handelsvergunning te verkrijgen in Malta, in navolging van het voorbeeld van Binance en andere beurzen. Maar Malta moest ook voldoen aan de AMLD5-set van EU-regelgeving, die nog strengere eisen stelde aan rapportage en KYC. Het team van de Go Exchange was tot december 2019 in onderhandeling over een vergunning, maar zag op het laatste moment af vanwege veel strengere regelgeving en duurdere rapportage dan eerder werd verwacht. Het team van de Go Exchange legde uit in een verklaring dat de beslissing om af te zien van het verkrijgen van een vergunning was gebaseerd op deze factoren.

“Ondanks onze vorderingen met de vergunning hebben wij besloten deze inspanning te staken wegens externe factoren die in beeld kwamen, zoals de toenemende complexiteit van de regelgeving en de onzekerheid over de ontwikkeling van de regelgeving over cryptocurrency, waardoor de kosten-batenanalyse van de beurs aanzienlijk is veranderd.”

Het OmiseGo-ecosysteem maakte gebruik van het Ethereum-netwerk om side-chainoplossingen te leveren. OmiseGo was een poging om een revolutie teweeg te brengen in betalingssystemen en de financiële sector een blockchainoplossing te bieden. Het OmiseGo-project bereikte meerdere partnerschappen in Zuidoost-Azië. Maar de altcoin bear market ging niet aan dit project voorbij, en ook de OMG asset verloor het grootste deel van zijn waarde.

Go exchange voegt zich bij de lijst van gesloten exchanges, waaronder CryptoBridge en CoinExchange. Cobinhood zal ook tijdelijk gesloten zijn voor audits. Maar er zijn meerdere kleinere beurzen die nog steeds het risico lopen ten onder te gaan nadat de laatste bear market de handel in altcoins omlaag heeft gebracht. OMG, de oorspronkelijke activa van het OmiseGo-ecosysteem, wordt nu slechts verhandeld voor $0,88, terwijl op het hoogtepunt van de altcoinmarkt de prijzen bijna $20 bedroegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven