Nieuws - Globiance: Uit de inflatie met crypto-adoptie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Globiance: Uit de inflatie met crypto-adoptie

Crypto-acceptatie
Globiance: Uit de inflatie, met crypto-adoptie

Terwijl de inflatie in volle gang is en de prijsstijging van grondstoffen en consumentenproducten de bevolking angst aanjaagt, werken cryptoprojecten zoals Globiance hard om het oude financiële systeem te verbeteren met een nieuw op crypto gebaseerd systeem.

Loopt de inflatie in de Europese Economische Ruimte uit de hand? Valuta's zoals de euro en het Britse pond vertonen een recordzwakte. De oorlog in Oekraïne treft de Europese economie, die al door Covid is getroffen, nog harder.

Bij inflatie worden consumentenproducten namelijk steeds duurder. Als dit economische verschijnsel uit de hand loopt, kan het verwoestende sociale en economische gevolgen hebben.

Particulieren en bedrijven kunnen hun lopende kosten niet meer dekken en gaan failliet. Veel financiële deskundigen zijn nu al van mening dat het traditionele financiële systeem "een kaartenhuis" moet worden vervangen door een nieuw soort doeltreffender systeem.

Daarom stelt Globiance zich in om het beste van de traditionele financiële wereld te combineren met de wereld van de cryptocurrencies. Het doel is een wereldwijd digitaal ecosysteem te creëren dat goedkoper en meer doelgericht is dan het huidige financiële systeem. Dit zal gebeuren met behulp van Distributed Ledger Technology en de blockchain.

Klik hier om de officiële homepage van Globiance te bezoeken.

Inflatie kan verwoestende gevolgen hebben - er is een beter systeem nodig

De herhalende cirkel van inflatie kan namelijk leiden tot hyperinflatie. Een voorbeeld hiervan is de huidige situatie in Turkije. Daar bedraagt de inflatie bijna 85% en is daarmee op het hoogste niveau in 24 jaar.

Hoewel dit in Europa niet helemaal het geval is, voorspelt de Bundesbank voor dit najaar toch een inflatie van maximaal 10%.

Om waardedaling tegen te gaan en de consument te ontlasten, verhogen centrale banken zoals de Europese en Britse de belangrijkste rentevoet. Dit leidt tot monetaire inflatie: lenen wordt duurder en een zwakke economie wordt verwacht zich te herstellen.

Maar in hoeverre en hoe lang de ingrepen van de centrale banken zullen werken, is onduidelijk. Is dit echt de wisselkoers redden of een onstuitbaar probleem uitstellen tot het echt gaat knallen?

Omdat de record schulden en inflatiecijfers uit de hand dreigen te lopen. Is het belangrijk te weten dat gebruikers zich kunnen beschermen tegen inflatie en dat bedrijven als Globiance overal ter wereld hard aan het werk is om het oude systeem te verbeteren.

Crypto-adoptie: een antwoord op de inflatiecrisis

Anderzijds worden beleggingen met rente door de inflatie veel meer waard. Er zijn dus groepen activa die worden beschouwd als een bescherming tegen inflatie. Dit zijn voornamelijk materiële activa zoals goud en andere edele metalen, aandelen en onroerend goed.

En cryptocurrencies: Deskundigen menen dat zij een belangrijke rol spelen op weg naar een nieuw, beter financiële systeem en daarmee naar een betere samenleving. Daarom is een uitbereiding van verschillende cryptocurrencies in de portefeuille zinvol om het rendement te verhogen en tegelijkertijd het risico te verminderen.

Omdat de markt het ermee eens is: cryptocurrencies zijn een blijvertje. Betrouwbare blootstelling aan Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies is nu mainstream (bv. cryptocurrency ETP's en via gereguleerde cryptobeurzen zoals Globiance). Daarom wil Globiance het beste van de huidige financiële wereld combineren met de wereld van cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

De missie van Globiance: verbetering van het bestaande financiële systeem door middel van crypto

Globiance is een compleet bank- en beursplatform. Het platform omvat betalingsinterfaces, bankdiensten, stablecoins en gecentraliseerde handelplatforms. Het GBEX-token is het native token van Globiance en heeft zelfs een maatregelende functie, inclusief de staking-optie, tot 10% APR.

Globiance biedt verschillende betalingsmogelijkheden en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten en heeft kantoren in 13 landen op 5 continenten. De persoonlijke bank- of betaalkaart van Globiance is een effectieve manier om toegang te krijgen tot uw cryptocurrencies, te winkelen, transacties te doen of direct te betalen met GBEX tokens, cryptocurrencies of fiat.

De technologie voldoet aan ISO-20022 en biedt zelfs rechtbiedende hulpmiddelen. Er wordt grote nadruk gelegd op het belonen van GBEX houders met GBEX tokens door middel van verschillende opties en functies.

Het Globiance-platform is gebaseerd op het XDC-netwerk. Dit is een blockchain van de vierde generatie die gebruik maakt van snelle en veilige software van militaire kwaliteit. Het is bliksemsnel, met minimale bevestigingstijd voor transacties en bijna geen transactiekosten.

Het GBEX-token kan worden gekocht op de gedecentraliseerde beurs van Globiance, het Europese Globiance-platform en 13 andere Globiance-platforms wereldwijd, of op een van de volgende beurzen: Probit, Bitrue, Bitsmart, SWFT en Lbank.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven