Nieuws - Globiance en Impel kondigen strategisch partnerschap aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Globiance en Impel kondigen strategisch partnerschap aan

Partnership

De nieuwe alliantie biedt op blockchain gebaseerde financiële berichtgeving en directe transactieverwerking voor traditionele banken.

Impel en Globiance zijn verheugd een memorandum van overeenstemming aan te kondigen tussen Oliver Marco La Rosa, oprichter en CEO van Globiance, en Troy S. Wood, oprichter en CEO van Impel. Het MoU brengt een wederzijds aanvaardbaar partnerschap tot stand om blockchaintechnologie te integreren in de traditionele bankdiensten van Globiance. Dit zal de klantenervaring en de veiligheid verbeteren en ook resulteren in aanzienlijke operationele kostenbesparingen.

Globiance is een pionier in de sector met de integratie van Impel's ISO 20022 financiële berichtenverkeer. Deze berichtenstandaard is al in meer dan 70 landen beschikbaar en zal vóór 2025 in de Verenigde Staten worden ingevoerd. Globiance integreert Impel's API met de mogelijkheid van onmiddellijke afwikkeling door het gebruik van $XDC. Dit is de eigen coin van het XDC-netwerk en maakt, net als Globiance's eigen token $GBEX, deel uit van de XRC-20-standaard.

De projecten van Globiance en Impel draaien op het XDC-netwerk, een Layer 1 blockchain die een sterk geoptimaliseerde en aangepaste fork is van Ethereum. Het netwerk biedt belangrijke voordelen, zoals bijna gratis transacties, en vindt consensus door middel van gedelegeerde proof-of-stake (XDPoS). XDC verbruikt dus bijna geen energie en maakt bliksemsnelle verwerking mogelijk met transactietijden van twee seconden en 2000 transacties per seconde. Het hybride XDC-netwerk is uitgerust met publieke en private domeinen en biedt cross-blockchain compatibiliteit met zijn smart contracts. De blockchain is gebaseerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM), waardoor migraties van projecten naar het XDC-netwerk een fluitje van een cent zijn.

Bliksemsnelle en veilige transacties

Veiligheid is Impel's nummer één prioriteit. Daarom routeert Impel financiële transacties via een zeer veilige API die gebruik maakt van een Layer 2-oplossing om te voorkomen dat gegevens uitlekken naar derden. Het is ontwikkeld door een team met tientallen jaren ervaring in informatietechnologie en het bieden van veilige technologische infrastructuur voor banken en fintech-bedrijven.

Impel brengt geen kosten in rekening voor opzet, jaarlijkse lidmaatschappen of voor het gebruik van financieel berichtenverkeer. De enige kosten voor banken en financiële instellingen zijn de transactiekosten (ook wel gas genoemd) van het netwerk. Het versturen van berichten en betalingen kost bijvoorbeeld slechts een fractie van een cent (US$0,00001) per transactie. Een ander bijzonder kenmerk is dat financiële transacties in slechts één bericht kunnen worden gecombineerd. Dit betekent dat men in één transactie meerdere berichten kan verzenden, waardoor deze kunnen worden aangepast aan de eisen en wensen van de betrokken partijen.

Impel biedt een zelfgestuurde demo van ISO 20022-berichtenverkeer. Hiermee kun je op het hoofdnet van het XDC-netwerk creëren en verzenden. De demo is beschikbaar op de officiële homepage van Impel.

Wat zijn Globiance en Impel precies?

Globiance is een compleet platform voor bankieren en uitwisselen. Het platform heeft betalingsinterfaces, bankdiensten, stablecoin en een gecentraliseerde en gedecentraliseerde marktplaats. Globiance biedt zijn diensten aan zowel zakelijke als particuliere klanten op 5 continenten en heeft vestigingen in 13 landen Gebruikers van het netwerk hebben toegang tot veel verschillende valuta's via crypto- en fiat wallets. Daarnaast is de persoonlijke bank- of betaalkaart van Globiance een geweldige manier om toegang te krijgen tot cryptocurrencies, aankopen te doen, transacties uit te voeren, beloningen te verdienen en meer. Het deflatie token van het platform genaamd GBEX, is Globiance's eigen token en is net als Globiance zelf gebouwd op het revolutionaire XDC netwerk.

Impel is een innovatief fintech bedrijf. Het gebruikt blockchain-technologie voor financieel berichtenverkeer en directe transactieverwerking. Het biedt ook een brug naar het R3 Corda platform voor vooruitdenkende banken en fintech bedrijven. Impel werd opgericht om een kosteneffectief alternatief te bieden voor traditionele oplossingen zoals SWIFT en SEPA. Daarbij draaien de diensten van Impel op het XDC-netwerk, een gedecentraliseerde en enterprise-grade hybride blockchain. Zo maken $XDC en XRC-20 tokens de veilige en snelle verzending van financiële berichten mogelijk.

Daarnaast maakt Impel uitstekende beveiliging en realtimeverwerking van betalingen mogelijk in plaats van de huidige tweedagennorm van het centrale banksysteem. Het financiële berichtenverkeer van Impel voldoet aan de ISO 20022-norm, wat betekent dat er geen kosten zijn voor het verzenden van berichten of betalingen, afgezien van het bijna gratis gas. Via een brug naar het R3 Corda platform bereiken $XDC of XRC-20 tokens het publieke Corda netwerk waar ze gebruikt kunnen worden als betaalmiddel binnen het Corda ecosysteem. Financiële instellingen kunnen Impel gebruiken als katalysator om hun bedrijf strategisch te transformeren en extra mogelijkheden voor waardecreatie te ontsluiten die door de nieuwe norm mogelijk worden gemaakt. Meer informatie vind je op de officiële Impel-homepage.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven