Nieuws - Geschil over 130 miljoen dollar: Oprichters van Gala Games klagen elkaar aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Geschil over 130 miljoen dollar: Oprichters van Gala Games klagen elkaar aan

Gala (GALA)
Scams, criminaliteit en fraude
Geschil over 130 miljoen dollar: Oprichters van Gala Games klagen elkaar aan

De oprichters van het blockchain gaming platform Gala Games hebben op dezelfde dag rechtszaken tegen elkaar aangespannen. Het gaat om crypto's met een waarde van minstens $130 miljoen.

Blockchain gaming platform Gala Games oprichters Eric Schiermeyer en Wright Thurston hebben elk op 31 augustus een rechtszaak tegen elkaar aangespannen in de Utah District Court.

Schiermeyer beweert dat Thurston en zijn investeringsfirma True North United Investments begin 2021 voor ongeveer $130 miljoen aan tokens hebben gestolen die verbonden waren aan het ecosysteem van Gala Games.

Thurston zou de Gala tokens onder controle van zijn bedrijf hebben gebracht en ze tussen september 2022 en mei 2023 hebben verkocht in een "complex web van verkapte transacties".

Hij wordt ook beschuldigd van het stelen van licenties om Gala ecosysteem knooppunten te exploiteren.

Thurston beweert op zijn beurt in zijn rechtszaak dat Schiermeyer ervoor zorgde dat Gala "miljoenen dollars aan bedrijfsactiva verkocht en verkwistte" en zelf miljoenen van Gala's fondsen leende voor persoonlijke aankopen.

De rechtszaak van Schiermeyer eiste de verwijdering van Thurston als Gala-directeur en de teruggave van de gestolen GALA. Thurston eiste ook het ontslag van zijn collega en een schadevergoeding van $750 miljoen.

Als gevolg van het nieuws kelderde de Gala koers met meer dan tien procent naar $0,0167 op het moment van schrijven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven