Nieuws - Gemini betaalt Earn gebruikers volledig uit

Door Luc Vesters

Gemini betaalt Earn gebruikers volledig uit

Faillissement
Gemini betaalt Earn gebruikers volledig uit

Goed nieuws voor alle Gemini-klanten die tegoeden hebben uitgeleend aan het failliete uitleenplatform Genesis via de Earn-functie: Er komt een uitbetaling. Gemini heeft dit uitgelegd in een persbericht.

De compensatie voor het lange heen en weer geschuif zal waarschijnlijk de verwachtingen van de gedupeerde gebruikers overtreffen. In totaal wordt er 2,18 miljard US dollar uitbetaald - 1 miljard meer dan oorspronkelijk werd aangenomen.

De betalingen zullen in twee termijnen worden gedaan. Naar verluidt zal 97 procent onmiddellijk worden vereffend en zullen de resterende overboekingen in de komende twaalf maanden plaatsvinden.

Medeoprichter Cameron Winklevoss toonde zich opgelucht: “We zijn erg blij dat we deze terugbetaling voor onze klanten hebben kunnen realiseren. We erkennen de moeilijkheden die dit langdurige proces met zich meebrengt en bedanken onze klanten voor hun steun en geduld.”

CEO Tyler Cameron zei: “Het is belangrijk om te benadrukken dat de insolventie van Genesis geen probleem was dat specifiek was voor de crypto-industrie... Het was gewoon ouderwetse financiële fraude.”

Sinds eind 2022 was er een vete gaande tussen Gemini en Genesis. De crypto exchange en de uitleendienst hadden ooit een nauwe zakelijke relatie. Gemini-gebruikers konden via het Earn-programma extra rendement verdienen op het Genesis-platform door hun geld uit te lenen aan het bedrijf.

Nadat het uitleenplatform in november 2022 aanvankelijk stopte met uitbetalingen en kort daarna faillissement aanvroeg, bleven Gemini-investeerders hoog en droog achter. Na talrijke eisen tot betaling klaagde de Winklevoss twins' exchange haar voormalige zakenpartner aan voor USD 1,6 miljard. In februari 2024 werd een schikking getroffen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven