Nieuws - Gebruikersaantallen in de Ethereum L2-sector exploderen

Door Ted Maas

Gebruikersaantallen in de Ethereum L2-sector exploderen

Arbitrum (ARB)
Optimism (OP)
Loopring (LRC)
Blockchain/Technologie
Gebruikersaantallen in de Ethereum L2-sector exploderen

Na een paar lastige weken maakt Ethereum een comeback. De layer 2-sector profiteert hier ook van, met exploderende gebruikersaantallen.

Uit gegevens van Growthepie blijkt dat het aantal gebruikers in de Ethereum Layer 2-sector sterk is gestegen. In totaal zijn er meer dan zeven miljoen gebruikers, een stijging van 30 procent in de afgelopen zeven dagen.

Met ongeveer 3,8 miljoen wekelijks actieve adressen is Arbitrum het meest gebruikte Ethereum laag 2 netwerk. De Coinbase-L2 basis heeft 1,18 miljoen adressen.

De reden voor de sterke groei: airdrop speculatie en de gestage toename van netwerkactiviteit in de afgelopen maanden. De recente speculatie rond de Ethereum Spot ETF heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de stijging. Mensen verwachten dat Layer-2 coins profiteren van de koersstijging.

Sinds de aankondiging - Bloomberg-analist Eric Balchunas verwacht dat 75 procent van de ETF's wordt goedgekeurd - is ETH met ongeveer 29 procent gestegen en krijg je voor een Ethereum bijna € 3.500. De koersen van L2's zijn daardoor ook enorm gestegen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven