Nieuws - Gaming DAO wint Pokémon Wereldkampioenschap

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Gaming DAO wint Pokémon Wereldkampioenschap

Ethereum (ETH)
Web 3.0
Metaverse
NFT
DeFi
DAO BLVKHVND wint Pokemon

De eerste Gaming DAO is Pokémon Unite Wereldkampioen. Het succes van het dSports team laat zien hoe crypto binnenkort de gamesector zou kunnen domineren.

S'werelds eerste Gaming DAO viert zijn grootste succes tot nu toe. BLVKHVND (je spreekt het uit als Blackhand) versloeg op het Pokémon Wereldkampioenschap in Londen de beste teams van de planeet om de titel Pokémon-Unite Wereldkampioen op te eisen.

De Noord-Amerikaanse ploeg zette een dominante prestatie neer en bleef het hele toernooi ongeslagen. Daardoor verzekerden ze zich ook van het prijzengeld van 500.000 US dollar.

In een interview met TheGamer na de finale zeiden de leden van het team dat ze in het voordeel waren door hun grote flexibiliteit in de voorbereiding en hun veelzijdige expertise. Hierdoor zou de ploeg een lichtend voorbeeld kunnen worden voor andere teams in de e-sports sector.

BLVKHVND noemt zichzelf de eerste, gedecentraliseerde e-sports gaming gemeenschap (dSports). Op zijn website spreekt de DAO van ambities om "een centraal onderdeel van de concurrentie te zijn, ongeacht waar leden wonen".

Verder biedt BLVKHVND zijn leden het nodige "web 3.0 gereedschap voor betere kansen, inkomstenbronnen en toegang". Ter gelegenheid van de overwinning publiceerde de DAO een foto als een NFT op de Ethereum Blockchain om het winnende team te eren. De Gaming DAO biedt dus een blik op de toekomst van de videospelletjessector, die een centrale motor van de Web 3.0 beweging zou kunnen worden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven