Nieuws - Galaxy wil 100 miljoen US dollar inzamelen

Door Luc Vesters

Galaxy wil 100 miljoen US dollar inzamelen

Investeren
Galaxy wil 100 miljoen US dollar inzamelen

Galaxy Digital Holdings is bezig met het opzetten van een fonds voor beginnende cryptostarters, zo meldt CoinDesk vandaag, onder vermelding van een e-mail aan de investeerders van het bedrijf. Het doel is om 100 miljoen dollar aan kapitaal op te halen.

Volgens het rapport zal het Galaxy Ventures Fund naar verwachting maximaal 1 miljoen dollar per keer investeren in maximaal 30 startups over een periode van drie jaar, met een focus op financiële toepassingen, software-infrastructuur en cryptoprotocollen.

Galaxy Digital is een van de grootste crypto-investeringsmaatschappijen die zich richt op de institutionalisering van digitale activa en blockchain. Het is momenteel genoteerd aan de Toronto Stock Exchange in Canada.

"We zijn enthousiast om voort te bouwen op onze jarenlange staat van dienst op het gebied van investeringen in digitale activa en blockchaininfrastructuur," merkte Galaxy Head of Communications Mike Wursthorn op.

Tot nu toe investeerde Galaxy voornamelijk met eigen kapitaal, maar in de toekomst zal er ook meer worden samengewerkt met externe investeerders.

Het tij is nu gekeerd, want de stap van Galaxy komt te midden van een financieringsrenaissance in de crypto-industrie. De prijzen zijn sinds begin 2023 gestaag gestegen en het hele ecosysteem profiteert daar nu van, inclusief de start-ups.

Cryptostarters haalden in het vierde kwartaal van 2023 ongeveer USD 3,1 miljard aan financiering op. Een overduidelijke stijging ten opzichte van het vorige kwartaal, zo blijkt uit publieke gegevens. De aankondiging van Galaxy kan worden geïnterpreteerd als een positief signaal voor de industrie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven