Nieuws - Gaat er een Solana-ETF komen in maart 2025?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Gaat er een Solana-ETF komen in maart 2025?

Solana-ETF-beslissing komt uiterlijk in maart 2025

Al over acht maanden zou de Solana-ETF realiteit kunnen worden. Dat beweert de senior ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas.

Twee aanvragen, één deadline: Tot maart 2025 kan men de beslissing over de Solana-ETF verwachten. Dat schrijft Eric Balchunas op X (voorheen Twitter), de senior ETF-analist van Bloomberg.

Hij ziet echter alleen een kans op succes als Trump de presidentsverkiezingen wint. Onder Biden zou de aanvraag worden afgewezen. Trump profileert zich als "pro-crypto-president" en velen in de sector hopen dat zijn overwinning ook een machtsverschuiving in de crypto-politiek met zich mee zal brengen.

Een groot struikelblok: de SEC beschouwt Solana expliciet als een effect. Dit heeft de SEC in de zomer van 2023 duidelijk gemaakt in rechtszaken tegen Binance en Coinbase. Volgens deze definitie is een spot-ETF niet mogelijk.

Wat de ontwikkeling verder positief zou kunnen beïnvloeden, is de FIT21 Act. Deze cryptowet wordt momenteel in de VS besproken. De wet eist expliciet een verdeling van de bevoegdheden op het gebied van crypto tussen de SEC en de CFTC, de Amerikaanse goederenwaakhond. Dit omvat ook een juridische duidelijkheid over wat als goed en wat als effect moet worden beschouwd.

21Shares en VanEck dienden kort geleden de eerste aanvragen voor een Solana-ETF in.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven