Nieuws - Onderhandeling in juridisch geschil: Gaat Binance 4 miljard US-dollar betalen?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Onderhandeling in juridisch geschil: Gaat Binance 4 miljard US-dollar betalen?

Binance Coin (BNB)
Wet en regelgeving
Exchanges
Onderhandeling in juridisch geschil, Gaat Binance 4 miljard US-dollar betalen?

Einde in zicht? Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil een "Black Swan Event" voorkomen en roept Binance op om tot een overeenkomst te komen. Oprichter Changpeng Zhao maakt deel uit van de deal.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) eist meer dan vier miljard US-dollar van Binance als onderdeel van een voorgestelde oplossing voor een langlopend onderzoek. Dit meldt Bloomberg. Sinds 2020 onderzoeken de autoriteiten 's werelds grootste cryptobeurs voor vermeend witwassen, bankfraude en overtredingen van sancties.

Binance krijgt een nieuwe kans in de VS

De overeenkomst is bedoeld om Binance in staat te stellen te blijven opereren in de VS. Hiermee wil de DOJ een zogenaamde "Black Swan Event" op de cryptomarkten voorkomen. Een ander deel van de deal draait om Changpeng "CZ" Zhao. De onderhandelingen omvatten de mogelijkheid dat de oprichter van Binance wordt vervolgd in de VS, aldus berichten. Volgens insiderinformatie zou een aankondiging al aan het einde van de maand kunnen worden gedaan. Zowel CZ als Binance hebben hier nog geen commentaar op gegeven.

Het nieuws heeft al een impact gehad op de eigen cryptocurrency van het bedrijf. In de afgelopen 24 uur is BNB met bijna zes procent gestegen. Op het moment van schrijven wordt de Binance Coin verhandeld op USD 259,77.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven