Nieuws - Friend.tech ontkent: Gegevens van 100.000 gebruikers 'niet gelekt'

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Friend.tech ontkent: Gegevens van 100.000 gebruikers 'niet gelekt'

Scams, criminaliteit en fraude
Friend.tech ontkent: Gegevens van 100.000 gebruikers 'niet gelekt'

Midden in de hype rond het gedecentraliseerde social finance platform Friend.tech duiken berichten op over een datalek. Het projectteam verwerpt ze.

Friend.tech ontkent de laatste berichten dat een database met meer dan 100.000 persoonlijke gebruikersgegevens "gelekt" zou zijn.

Het cryptonieuwsportaal The Block schreef eerder: "Gelekte database van 101.000 Friendtech-gebruikers koppelt hun ETH-adressen". The Block verwees naar gegevens die gepubliceerd waren door een ontwikkelaar voor Yearn Finance, onder het psyeudoniem Bateng.

Het Friend.tech team verduidelijkte echter dat de informatie afkomstig was van het schrapen van openbare API's. De gegevens bevatten walletadressen van de laag 2 oplossing BASE, gekoppeld aan de bijbehorende Twitter gebruikersnamen.

"Het is alsof je zegt dat iemand je gehackt heeft door naar je openbare Twitter-feed te kijken," zei het officiële Friend.tech account.

Het X-Team (voorheen Twitter) markeerde het bericht ook met een correctie. "De tweet is misleidend, er is geen gelekte database. De onderliggende gegevens zijn openbaar en iedereen kan deze achterhalen door een blokverkenner te lezen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven