Nieuws - Friend.tech gebruikers verliezen 385.000 dollar door SIM swap aanvallen

Door Luc Vesters

Friend.tech gebruikers verliezen 385.000 dollar door SIM swap aanvallen

Web 3.0
Scams, criminaliteit en fraude
Friend.tech gebruikers verliezen 385.000 dollar door SIM swap aanvallen

Zoals vandaag gemeld door on-chain analist ZachXBT, hebben cybercriminelen de afgelopen 24 uur 234 Ether (385.000 dollar) gestolen van Friend.tech gebruikers via SIM swap aanvallen.

Bij SIM swapping nemen fraudeurs de controle over een telefoonnummer over door het toe te wijzen aan een nieuwe SIM-kaart waar alleen zij toegang toe hebben. Hierdoor krijgen de aanvallers toegang tot de sociale media- en crypto-accounts van hun slachtoffers.

Op Twitter stapelen de gevallen van Friend.tech gebruikers die simkaartruil melden zich op. "Ben verwisseld. Blijkbaar kon de man het doen in een Apple winkel en verwisselde het met een iPhone SE. Koop mijn keys niet, wallet is gecompromitteerd," schrijft een van de slachtoffers op X.

Op Friend.tech kunnen gebruikers sleutels kopen en verkopen die hen toegang geven tot privé chatrooms en exclusieve content.Eerder deze week zeiden gebruikers van Friend.tech dat hun accounts waren leeggehaald door een SIM-swap of phishingaanval.

Manifold Trading, een bedrijf dat tools voor het ecosysteem ontwikkelt, riep het platform daarom op om zijn accountbeveiligingsmaatregelen te verbeteren door twee-factor authenticatie in te schakelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven