Nieuws - Flow Token op laagterecord

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Flow Token op laagterecord

Flow (FLOW)
NFT
Met de NBA Top Shots heeft Dapper Labs de NFT-markt veroverd. Nu is er een gevoel van crisis: de flow token staat op een laagterecord.

Met de NBA Top Shots heeft Dapper Labs de NFT-markt veroverd. Nu is er een gevoel van crisis: de flow token staat op een laagterecord.

De maandenlange bearmarkt heeft de cryptocurrency achter een van de meest succesvolle NFT-projecten doen instorten. Flow daalde gisteren naar een laagterecord van 84 cent. In april vorig jaar stond de cryptocurrency nog op 42 US dollar. De prijsdaling is tekenend voor de crisis op de NFT-markt. Het bedrijf achter de blockchain, Dapper Labs heeft al banen geschrapt.

Handelsvolume stort in

Begin 2021 was Dapper Labs een van de opkomende bedrijven in de ontluikende NFT-hype. Met zijn NBA Top Shot-serie heeft het bedrijf, dat ook verantwoordelijk is voor Cryptokitties, een gevoelige snaar geraakt. De verkoop steeg snel, talrijke investeerders, waaronder Will Smith en Michael Jordan, werden aan boord gehaald, de coin steeg van de ene recordhoogte naar de andere. Vandaag herinnert weinig ons aan die tijd.

Het handelsvolume van de digitale basketbaltoken is de afgelopen 30 dagen met bijna 40 procent gekelderd. De football spin-off "NFL All Day" daalde zelfs met 50 procent. De NBA NFT's hadden in november een handelsvolume van slechts twee miljoen US dollar - de slechtste maand in de geschiedenis.

NFT-markt in crisismodus

Dapper Labs is hard getroffen door de crisis op de cryptomarkt. In november nam het bedrijf afscheid van 22 procent van zijn personeel. CEO Roham Gharegozlou noemde het "huidige macro-economische klimaat" als reden. Werknemers werden per post ontslagen - dat is de stijl van de nieuwe economie.

De crash van de Flow Token weerspiegelt de gespannen situatie bij Dapper Labs. De vraag naar niet-fungibele tokens is de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen. In december zou het handelsvolume van NFT voor het eerst dit jaar onder de 200 miljoen USD kunnen dalen. Het zoeken naar de bodem van de Flow kon doorgaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven