Nieuws - Florida wil centrale bank digitale valuta (CBDC) verbieden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Florida wil centrale bank digitale valuta (CBDC) verbieden

Florida wil centrale bank digitale valuta (CBDC) verbieden

Om burgers te beschermen tegen mogelijke risico's wil de Sunshine State de Amerikaanse CBDC verbieden.

Gouverneur Ron DeSantis van Florida heeft gisteren een wetsvoorstel ingediend, om de digitale centrale bankvaluta van de VS te verbieden. DeSantis is bezorgd over de potentiële risico's van CBDC en het toegenomen overheidstoezicht dat het met zich mee zou brengen, zei hij. Een ander argument tegen het gebruik ervan is de bedreiging van de financiële stabiliteit, zei de gouverneur.

"De inspanningen van de regering Biden om een gecentraliseerde digitale bankmunt in te voeren gaan over toezicht en controle," zei hij.

"De aankondiging van vandaag zal consumenten en bedrijven in Florida beschermen tegen de roekeloze invoering van een gecentraliseerde digitale dollar die innovatie zal verstikken en door de overheid gesanctioneerd toezicht zal aanmoedigen," vervolgde DeSantis.

De wet is ook bedoeld om inwoners van Florida te beschermen tegen een wereldwijde digitale munt die wordt uitgegeven door een buitenlandse centrale bank.

Florida wordt ondertussen beschouwd als een cryptovriendelijke Amerikaanse staat. Naast de mogelijkheid om belastingrekeningen te betalen met crypto, onderzoekt de Sunshine State de implementatie van blockchain-technologie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven