Nieuws - Financial Stability Board wil crypto-regels voor G20-landen

Door Ted Maas

Financial Stability Board wil crypto-regels voor G20-landen

Tether (ERC-20) (USDT)
Wet en regelgeving
Wereldeconomie
g20

De FSB (Financial Stability Board) heeft gisteren, 11 juli 2022, een verklaring uitgebracht waarin het oproept tot een effectief regelgevingskader voor crypto-activa na de recente onrust op de markt. In oktober wil het orgaan de regels aanscherpen voor de internationale regulering van crypto's.

Aanleiding hiervoor is de huidige volatiliteit in de markt en de toenemende verwevenheid met de traditionele financiële markten.

De verklaring gaat vooral over de regulering van stablecoins. In de publicatie staat dat crypto-activa, die soortgelijke risico's zouden hebben als traditionele financiële transacties, ook aan dezelfde regelgevingsregels moeten worden onderworpen.

De FSB zal echter pas in oktober verslag uitbrengen aan de ministers van Financiën en de centrale-bankpresidenten van de G20 betreffende de concrete benaderingen van regelgeving en toezicht. De toezichthoudende autoriteit loopt dus ver achter op de Europese Unie. Die heeft deze week namelijk al besloten tot een uitgebreid crypto-regelgevingskader voor Bitcoin, NFT's en Co, zo meldt BTC-ECHO.

Bovendien heeft de FSB geen wetgevende bevoegdheden. De leden kunnen bepalen n de regelgevingen toe te passen, maar zij hoeven dit niet te doen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven