Nieuws - Finance en tech conglomeraat lanceert eigen blockchain netwerk

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Finance en tech conglomeraat lanceert eigen blockchain netwerk

Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
Financieel en tech conglomeraat lanceert eigen blockchain netwerk

Een conglomeraat van bedrijven uit de financiële en techindustrie heeft plannen aangekondigd om een eigen blockchain te lanceren. Het netwerk zal instellingen en financiële markten met elkaar verbinden.

Een conglomeraat van bedrijven uit de financiële en techsector is van plan een blockchainnetwerk te lanceren. Tot de deelnemers aan het zogenaamde "Canton Network" behoren Goldman Sachs, Microsoft, BNP Parisbas, Deutsche Börse Group en 26 andere bedrijven.

De bedrijven werken hiervoor samen met de fintech "Digital Asset". Het Canton-netwerk zal een "gedecentraliseerde infrastructuur" bieden die "onafhankelijke toepassingen met elkaar zal verbinden", aldus het persbericht van 9 mei. De blockchaintoepassingen zullen gebaseerd zijn op de eigen smart contracttaal Daml.

Canton is dus een "netwerk van netwerken" dat "voorheen geïsoleerde systemen in de financiële markten in staat zal stellen te interageren met de governance-, gegevensbeschermings-, autorisatie- en controlemechanismen die vereist zijn voor sterk gereguleerde industrieën".

De datum voor de lancering van het netwerk is nog niet bekendgemaakt. Deelnemers zullen echter vanaf juli de toepassingen van het netwerk kunnen testen, aldus de aankondiging.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven