Nieuws - FIFA lanceert WK NFT-platform

Door Ted Maas

FIFA lanceert WK NFT-platform

Algorand (ALGO)
NFT
FIFA+ NFT WK

FIFA lanceert zijn eigen NFT-platform in samenwerking met blockchain Algorand. Dit heeft de voetbalbond aangekondigd in een persbericht. FIFA+ Collect zal iconische momenten aanbieden op de blockchain. De lancering is gepland voor september 2022.

Op het NFT-platform kunnen mensen speciale en iconische momenten uit de WK-geschiedenis kopen en verzamelen als NFT, vergelijkbaar met de populaire NBA Top Shot-collectie.

"De fansamenstelling is aan het veranderen en voetbalfans over de hele wereld zijn op nieuwe en spannende manieren met de sport bezig", aldus Romy Gai, Chief Business Officer van de FIFA. De bond maakt hierbij gebruik van Algoramd, die in juni werd uitgeroepen tot de officiële FIFA blockchain.

Het wereldkampioenschap voetbal van 2022 wordt in Qatar gehouden en begint in november 2022. Vorige week heeft Meta al meerdere NFT-opties ontgrendeld op social media giganten Instagram en Facebook. Ondanks dit nieuws is de NFT markt behoorlijk dood op het moment. Op Open Sea, het populairste NFT-handelsplatform, is het handelsvolume sinds januari met 95 procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven