Nieuws - FIFA brengt nieuwe NFT-collectie uit

Sam Fröling

Door Sam Fröling

FIFA brengt nieuwe NFT-collectie uit

Polygon (MATIC)
NFT
FIFA, brengt nieuwe NFT-collectie uit

De internationale voetbalbond FIFA brengt een NFT-collectie uit ter gelegenheid van de FIFA Club World Cup. Dit is wat kopers kunnen verwachten van de NFT's.

FIFA kondigde gisteren aan dat het vandaag een NFT-collectie uitbrengt ter gelegenheid van de start van de FIFA Club World Cup in Saoedi-Arabië. Zeven teams die zich volgens de FIFA hebben gekwalificeerd als 's werelds beste voetbalclubs zullen elkaar ontmoeten in Jeddah.

Kopers maken kans op tickets

De FIFA krijgt steun van het blockchainbedrijf Modex. In de eerste tranche worden op 15 december 100 NFT's uitgegeven. Kopers maken kans op een ticket voor de FIFA World Cup in 2026. De 100 NFT's zullen worden uitgegeven op het eigen NFT-platform FIFA+ Collect. Dit werd in september 2022 gelanceerd op de Algorand blockchaininfrastructuur. Daarnaast zullen 900 NFT's worden gemined op de Polygon blockchain in een tweede tranche op een latere datum en worden genoteerd op de OpenSea marktplaats. Volgens FIFA zal de NFT collectie de onvergetelijke momenten van de huidige FIFA Club World Cup vastleggen.

Op het eigen NFT-platform FIFA+ Collect zijn tot nu toe 11 NFT drops voltooid, waarbij 909.255 NFT's zijn gemined. Met 2,4 miljoen US-dollar is het handelsvolume tot nu toe echter vrij bescheiden.

Lees ook: ex-OpenSea manager moet naar de gevangenis

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven