Nieuws - Fidelity vraagt Ether ETF met staking aan

Door Ted Maas

Fidelity vraagt Ether ETF met staking aan

Ethereum (ETH)
ETF

De volgende financiële reus dient een aanvraag in voor een Ether ETF. Ondertussen blijft de SEC koel, een ergernis voor Ethereum fans. Welke ETH-plannen heeft Fidelity?

Gisteren, 27 maart, diende de Amerikaanse financiële reus Fidelity zijn S-1 aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Ethereum Spot ETF. De ETF zou Fidelity ook de mogelijkheid geven om een deel van de Ether die het bezit te staken.

Het voornemen van Fidelity werd al in november aangekondigd. Nu is er een officiële bevestiging. Ondanks de onzekerheid over de goedkeuring van de SEC op de korte tot middellange termijn, zet de vermogensbeheerder zijn plannen door. Fidelity noemde in het nieuwe dossier geen ticker of vergoeding voor het voorgestelde product. Een deel van de digitale activa zal echter worden ingezet, wat het potentiële rendement van het product zou kunnen verhogen.

Dit heeft echter ook een keerzijde: "Als gevolg van activiteiten met inzetten [...] verwacht de Trust bepaalde beloningen te ontvangen in de vorm van Ether, die voor belastingdoeleinden kunnen worden behandeld als inkomsten van de Trust", aldus de aanvraag.

Fidelity is nummer twee achter BlackRock in nieuwe Bitcoin ETF's en heeft al iets minder dan 140.000 BTC in bezit, wat een aanzienlijk marktaandeel van 17 procent vertegenwoordigt, volgens gegevens van Dune. Als de Ethereum ETF wordt goedgekeurd, zou het een vergelijkbaar succes kunnen worden.

In de afgelopen weken zijn Ethereum aanhangers enigszins gedesillusioneerd geraakt. De SEC is weer confronterender geworden en heeft nog geen positieve signalen afgegeven met betrekking tot ETF-autorisatie. Onlangs stelde de SEC de goedkeuringsdeadline voor andere Ethereum ETF's uit tot 23 mei. Er zijn momenteel in totaal acht aanvragers voor spot ETF's op de op een na grootste cryptocurrency die wachten op een definitief besluit van de SEC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven