Nieuws - Fidelity lanceert handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Fidelity lanceert handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Investeren
De financiële dienstverlener wil de traditionele financiële wereld verenigen met de cryptosector.

Fidelity zou binnenkort kunnen schitteren met een nieuw cryptoproduct voor particuliere beleggers. Het product "Fidelity Crypto" wordt gepresenteerd op de homepagina van de vermogensbeheerder.

De financiële dienstverlener wil de traditionele financiële wereld verenigen met de cryptosector. Het is binnenkort mogelijk om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te kopen in de Fidelity Investments-app.

De transacties zijn commissievrij, maar er is een spread van 1 procent inbegrepen. De bijbehorende bewarings- en handelsdiensten zullen worden geleverd door Fidelity Digital Assets, een dochteronderneming van de financiële dienstverlener.

Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe product zal worden gelanceerd. Momenteel is het alleen mogelijk om op een wachtlijst te komen.

Als een van de grootste vermogensbeheerders waagt de vermogensbeheerder zich steeds verder in de cryptoruimte. Het Amerikaanse bedrijf lanceerde een Bitcoin Spot ETF in Canada. Daarnaast staat de vermogensbeheerder toe dat een deel van het spaargeld wordt belegd in Bitcoin als onderdeel van het 401(k) investeringsplan voor pensionering in de VS.

Fidelity is niet de enige vermogensbeheerder die crypto omarmt. Eerder meldde vermogensbeheerder Apollo dat ze cryptocurrencies willen gaan aanbieden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven