Nieuws - Ferrari NFT verkocht voor 2,5 miljoen US dollar

Door Ted Maas

Ferrari NFT verkocht voor 2,5 miljoen US dollar

Polygon (MATIC)
NFT
Ferrari NFT verkocht voor 2,5 miljoen US dollar

Een Ferrari F40 is voor miljoenen verkocht op een luxe marktplaats. Naast de iconische sportwagen werd de koop ook beklonken op de Polygon blockchain in de vorm van een NFT.

Gisteren, 19 juli, kocht een onbekende koper de NFT van een Ferrari F40 via de marktplaats voor luxe artikelen Altr. Het platform geeft digitaal eigendomsbewijs uit in de vorm van Non-Fungible Tokens (NFT) voor alle verkochte luxe items. De iconische sportwagen blijft voorlopig eigendom van Altr.

"Alle verzamelobjecten zullen worden bewaard door Altr's Oracles in beveiligde opslagfaciliteiten totdat de NFT-houder besluit om het fysieke verzamelobject op te halen", aldus het platform.

In een tweet legt Altr uit dat de auto in slechts 48 uur werd verkocht voor ongeveer US$ 2,5 miljoen. Volgens de technische details is de Ferrari F40 gebouwd in 1990 en heeft hij slechts 24.000 kilometer op de teller. De Duitse luxe autofabrikant Porsche lanceerde een paar maanden geleden zijn eigen NFT-collectie. Het bedrijf stelde een prijs van 0,911 Ether per NFT vast als eerbetoon aan de Porsche 911.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven