Nieuws - Ferrari accepteert cryptocurrencies als betaalmiddel

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ferrari accepteert cryptocurrencies als betaalmiddel

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Ferrari accepteert cryptocurrencies als betaalmiddel

Amerikaanse klanten kunnen in de toekomst de Italiaanse luxe auto's van Ferrari kopen met cryptocurrencies. Een uitbreiding naar Europa volgt.

De Italiaanse luxe autofabrikant Ferrari accepteert in de toekomst cryptocurrencies als betaalmiddel. Dit heeft de marketing- en verkoopdirecteur, Enrico Galliera, bekendgemaakt aan persbureau Reuters.

Op dit moment zijn de volgende geactiveerd: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de stablecoin USDC. Het Amerikaanse bedrijf Bitpay zal de verwerking van de betalingen afhandelen. Volgens Ferrari zullen er geen extra kosten of toeslagen zijn.

Galliera zei dat de beslissing een reactie was op de groeiende vraag uit de markt en van handelaren wiens klanten vaak in cryptocurrencies investeerden. "Sommigen zijn jonge beleggers die hun vermogen hebben opgebouwd met cryptocurrencies," zei hij. "Anderen zijn meer traditionele beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren."

De dienst is momenteel alleen beperkt tot de VS. Hij zei dat een uitbreiding naar de Europese regio momenteel in de maak is, maar dan met een andere betalingspartner.

In de VS is Ferrari de enige met dit aanbod. De meeste autofabrikanten houden zich nog in met het accepteren van cryptocurrencies.

Zoals Tesla bijvoorbeeld: in februari 2021 investeerde het bedrijf van Elon Musk voor het eerst in Bitcoin en accepteerde de cryptocurrency kort daarna als betaalmiddel. Een paar maanden later stopte de e-autofabrikant echter met de dienst vanwege "klimaatbezwaren".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven