Nieuws - Federal Reserve verhoogt het rentetarief met nog eens 75 basispunten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Federal Reserve verhoogt het rentetarief met nog eens 75 basispunten

Bitcoin (BTC)
VS
Wereldeconomie
Federal Reserve, verhoogt het rentetarief, 75 basispunten

De Fed treedt onverminderd op tegen de aanhoudend hoge inflatie in de VS en verhoogt de belangrijkste rentevoet met nog eens 0,75 procent.

Hij wijkt niet van zijn koers af: de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) blijft de rente verhogen. Net als in september verhoogt Fed-voorzitter Powell het belangrijkste rentetarief met nog eens 0,75 procent tot een totaal van 4 procent.  Sinds het begin van het jaar heeft 's werelds belangrijkste centrale bank de rente verhoogd van 0,25 procent tot nu de huidige 4 procent sinds de eerste aanpassing van het basistarief in januari 2022.

Daarmee komt de rente op het hoogste niveau sinds 2008.

Met deze maatregel probeert de Fed-chef de aanhoudend hoge inflatie van 8,2 procent bij de laatste telling tegen te gaan. In een eerste reactie bewoog de cryptocurrency Bitcoin +0,5 procent richting 20.558 US dollar.  Dit bevestigt de onveranderde hawkish houding van de Federal Reserve en weerlegt opnieuw de hoop van beleggers op versoepeling van het monetaire beleid.

Aangezien de meerderheid van de Federal Reserve Board tot de Republikeinse partij behoort, valt een verkiezingscadeau voor de Democratische partij onder president Biden niet te verwachten. Het bedrag van de renteverhoging zou dus van invloed kunnen zijn op het verloop van de tussentijdse verkiezingen in de VS in de volgende week op dinsdag, 8 november.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven