Nieuws - FBI doorzoekt huis van Kraken-oprichter

Door Ted Maas

FBI doorzoekt huis van Kraken-oprichter

Exchanges
Wet en regelgeving
FBI doorzoekt huis van Kraken-oprichter

Jesse Powell zou een groep kunstenaars hebben gehackt. De FBI nam elektronische apparaten in beslag. Aanklachten zijn in behandeling.

De inval van de FBI was al in maart 2023 dit jaar bij Jesse Powell. De oprichter en ex-CEO van Kraken, 's werelds op drie na grootste cryptobeurs. Dit werd gemeld door de New York Times. Hij zou een artistieke groep hebben gehackt en digitaal hebben gestalkt, aldus de beschuldigingen. Powell zou hebben geknoeid met computers en de toegang tot e-mails en andere diensten hebben geblokkeerd. Zijn motieven voor deze acties zijn nog niet bekend.

Agenten doorzochten Powells huis in Brentwood, Los Angeles en namen daarbij meerdere elektronische apparaten in beslag. Ondertussen heeft het Openbaar Ministerie hem nog niet aangeklaagd voor een misdrijf. Jesse Powell richtte Kraken op in 2011 en stapte vorig jaar in 2022 op als directeur. De New York Times schreef destijds dat de exit te wijten was aan politieke geschillen over de bedrijfscultuur. Hij blijft echter deel uitmaken van de raad van bestuur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven