Nieuws - Farmville developers kondigen eerste NFT-game aan

Door Ted Maas

Farmville developers kondigen eerste NFT-game aan

Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Web 3.0

Drie boerderijdieren, een mysterieuze stad en veel NFT's: een van de grootste mobile game makers waagt zich aan Web3.

Zynga stapt in Web3 met het mobiele spel genaamd: Sugartown. Het bedrijf kondigde dit aan tijdens een conferentie in San Francisco, de GamesBeat Summit. Het spel is gebouwd op de Ethereum-blockchain en zal ‘traditionele’ gameplay combineren met Web3-mechanica.

Het verhaal van Sugartown draait om drie boerderijdieren die per ongeluk een wormhole van een andere dimensie openen naar Sugartown. Hierdoor vallen vreemde wezens, de Ora's, de stad binnen. De Ora’s zijn niet kwaadaardig. Ze gebruiken namelijk hun kunsten om Sugartown te veranderen in een levendige plaats vol spelletjes.

Het eigendom van spullen gaat via tokens, die je ook kunt inzetten bij de spellen. Als beloning voor deelname krijg je "Sugar", een valuta in het spel. Matt Wolf, Vice President van Web3 bij Zynga, zei over de aankondiging: "We hebben Sugartown ontwikkeld om een de Web3-markt aan te spreken. Na verloop van tijd willen we het echter veel breder schalen en een gepassioneerde en betrokken community opbouwen."

Zynga is een van de grootste videogamebedrijven ter wereld, voornamelijk op het gebied van mobile games. Het is vooral bekend van "Farmville", een enorme hit op Facebook. Take-Two ("Grand Theft Auto") kocht Zynga vorig jaar voor bijna 13 miljard dollar. Of het NFT-spel een indicatie is van crypto-integratie in het geplande nieuwe GTA-spel valt nog te bezien. Ook heeft Zynga een partnerschap met het blockchainbedrijf Forte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven