Nieuws - Farcaster gebruikersaantallen stijgen met 400 procent na "Frames" update

Door Luc Vesters

Farcaster gebruikersaantallen stijgen met 400 procent na "Frames" update

Web 3.0
Ontwikkelingen
Farcaster gebruikersaantallen stijgen met 400 procent na "Frames" update

Het gedecentraliseerde sociale mediaproject Farcaster heeft zijn dagelijkse actieve gebruikers in slechts een paar dagen tijd zien stijgen tot bijna 25.000, wat een groei van 400 procent betekent, volgens gegevens van Dune Analytics.

Farcaster is een blockchainprotocol voor gedecentraliseerde sociale media. Gebruikers van Farcaster-toepassingen behouden te allen tijde de controle over hun gegevens en kunnen een cross-platform profiel aanmaken. Het protocol is opgericht door voormalig Coinbase IT engineer Dan Romero. De populairste toepassing op Farcaster is Warpcast, de Web3 tegenhanger van de sociale media app X, voorheen Twitter.

De reden voor het toegenomen aantal gebruikers is een nieuwe update van de app, genaamd "Frames". Hiermee kunnen gebruikers verschillende activiteiten direct binnen een "cast" (Warpcasts versie van een tweet) uitvoeren zonder de pagina te hoeven verlaten. Dit verandert elke "cast" in een interactieve app.

Sommige gebruikers begonnen bijvoorbeeld direct binnen een bericht met schaken of het klassieke videospel "Doom".

Volgens de oprichter van Farcaster zijn de frames beveiligd via een "EdDSA authenticatiesysteem". Dit betekent dat er geen risico is op een wallet hack of iets dergelijks voor gebruikers van crypto-toepassingen in de frames.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven