Nieuws - Fantom (FTM): Koers tegenslag door problemen met multichain

Door Luc Vesters

Fantom (FTM): Koers tegenslag door problemen met multichain

Fantom (FTM)
Blockchain/Technologie
Fantom (FTM): Koers tegenslag door problemen met multichain

Met een prijsdaling van 4 procent is het layer 1 blockchain project Fantom (FTM) een van de underperformers onder de top 100 altcoins in de laatste 24 uur van de cryptomarkt. Ook in een vergelijking van week tot week moest de koers FTM het afleggen tegen een koersdaling van 14 procent.

Naast charttechnische redenen (het breken van de belangrijke horizontale steun op 0,357 US dollar) is de onzekerheid rond de aanhoudende problemen met Multichain (MULTI), bij veel beleggers ook bekend als Anyswap, waarschijnlijk ook deels verantwoordelijk voor de koerszwakte van Fantom.

Na aanhoudende Multichain upgrade problemen die resulteerden in transactievertragingen sinds 19 mei, verwijderde de Fantom Foundation 2,4 miljoen dollar uit de MULTI liquiditeitspool op de gedecentraliseerde beurs SushiSwap. De prijs van Multichain corrigeerde vervolgens met meer dan 30 procent en veroorzaakte ook een aanzienlijke koersval bij Fantom. De stilte van het managementteam van Multichain zorgt nog steeds voor onrust bij gebruikers van het cross-chain protocol, nu er $1,5 miljard aan tokens is vergrendeld.

Een niet onaanzienlijk deel daarvan op de Fantom blockchain, waardoor Binance donderdag gedwongen werd de storting op te schorten van in totaal 10 verschillende cryptocurrencies die kunnen worden verhandeld op de interne Binance blockchain (BNB) en op de blockchain van Fantom.

Fantom koers op de korte termijn

Hoewel de FTM-prijs zich in de afgelopen uren heeft kunnen stabiliseren op de steun op 0,316 US dollar, zolang Fantom het belangrijke prijsniveau op 0,357 US dollar niet herovert, bestaat het risico van een verlenging van de correctie op korte termijn.

Als dit prijsniveau wordt heroverd, komt de zone rond 0,40 US dollar in beeld als koersdoel. Als ook deze zone kan worden doorbroken, zal het koersherstel zich uitbreiden richting 0,44 dollar. Het maximale hersteldoel voor Fantom ligt rond de highs van april van $0,53. Op middellange termijn zou de layer-1 blockchain zelfs kunnen corrigeren richting de lows van december op $0,203.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven