Nieuws - Ex-Celsius CEO zou zichzelf 10 miljoen dollar hebben betaald

Door Luc Vesters

Ex-Celsius CEO zou zichzelf 10 miljoen dollar hebben betaald

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving
Celsius CEO heeft zichzelf 10 miljoen dollar betaald

Nieuwe beschuldigingen tegen Alex Mashinsky. De CEO van de falliete crypto-uitleendienst Celsius, die inmiddels ontslag heeft genomen, zou 10 miljoen dollar hebben uitbetaald. Dat meldt de Financial Times op basis van interne kringen. De voormalige directeur gebruikte een groot deel om belastingschulden te betalen. Mashinsky nam het geld enkele weken voor de uitbetalingsstop bij Celsius op. Korte tijd later vroeg de cryptodienstverlener faillissement aan.

De ex-CEO moet de overdracht mogelijk terugdraaien. Volgens de Amerikaanse wet kunnen betalingen die een bedrijf 90 dagen voor het faillissement heeft gedaan, worden teruggevorderd. Voor interne overdrachten is de termijn zelfs een jaar. Ondertussen zijn dit niet de eerste beschuldigingen tegen de ex-Celsius CEO. Hij zou kort voor het faillissement - tegen het advies van bedrijfsstrategen in - opdracht hebben gegeven tot dubieuze handelsbeslissingen.

Het valt nog te bezien hoe de zaak rond de uitbetalingen zich zal ontwikkelen. Celsius is van plan de komende dagen nieuwe details over Mashinsky's transacties bij de rechtbank in te dienen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven