Nieuws - Euro verliest opnieuw waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Euro verliest opnieuw waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar

Wereldeconomie
Euro/Dollar

De euro is opnieuw onder de waarde van een Amerikaanse dollar gezakt. Dit brengt de munt van de eurozone op een historisch dieptepunt.

De euro verloor gisteren opnieuw waarden ten opzichte met de Amerikaanse dollar en handelt momenteel op 0,9927 Amerikaanse dollar. Dit blijkt uit de EUR/USD-grafiek van de Europese Centrale Bank (ECB).

De gemeenschappelijke munt is sinds december 2002 niet lager geweest dan vandaag. Medio juli zakte de munt voor het eerst onder de pariteit met de Amerikaanse dollar, maar heeft zich sindsdien enigszins hersteld. Ook de renteverhoging door de ECB eind juli heeft hiertoe bijgedragen.

Tot dusver hebben Christine Lagarde en haar team geen commentaar gegeven op de historisch slechte gebeurtenis. De verklaring aan de Wall Street Journal van het hoofd van de veldtak in St. Louis, James Bullard, dat het belangrijkste rentetarief in de VS opnieuw met 75 basispunten moet worden verhoogd, zou belangrijk kunnen zijn geweest voor de huidige zwakte. Er zijn echter nog veel factoren die de waardevermindering van de euro veroorzaken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven