Nieuws - EU Commissie wil DeFi activiteit op Ethereum volgen

Door Ted Maas

EU Commissie wil DeFi activiteit op Ethereum volgen

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
DeFi
defi eth eu

De Europese Commissie heeft een project gelanceerd om DeFi activiteit op de Ethereum blockchain in real time te volgen. Met dit proefproject wil de Europese Commissie toezicht houden op gedecentraliseerde financiële activiteiten (DeFi).

"Het project zal trachten te profiteren van de openheid van transactiegegevens op de Ethereum-blockchain, die het grootste platform is voor DeFi-protocollen", aldus de EU-Commissie.

Volgens de verklaring zal de nadruk liggen "op het geautomatiseerd verzamelen van gegevens rechtstreeks van de blockchain”. Dankzij blockchaintechnologie kunnen de DeFi-activiteiten in real-time gevolgd worden. De geraamde waarde van het project bedraagt 250.000 euro.

Volgens Circle Policy Director Patrick Hansen zou het project "een positieve impact kunnen hebben omdat voor toezichthouders. Op deze manier kunnen ze automatisch controleren zonder constant actief gegevens te verzamelen, te verifiëren en te rapporteren”. Deze processen kosten momenteel namelijk bijzonder veel tijd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven