Nieuws - eToro stopt met cryptoverkoop in Duitsland

Mike Hesp

Door Mike Hesp

eToro stopt met cryptoverkoop in Duitsland

Bitcoin (BTC)
Exchanges
eToro stopt met cryptoverkoop in Duitsland

In plaats van "echte" Bitcoin alleen nog CFD's: eToro stopt met de verkoop van crypto's in Duitsland. De reden is nieuwe ontwikkelingen in de regelgeving.

Het handelsplatform eToro beëindigt zijn fysieke crypto-aanbod voor Duitse klanten. Dit blijkt uit informatie die het Duitse BTC-ECHO heeft verkregen.

"Tegen de achtergrond van nieuwe ontwikkelingen in de regelgeving kunnen gebruikers in Duitsland vanaf vandaag, woensdag 13 september 2023, geen nieuwe cryptoposities meer verwerven", aldus het platform.

Hoewel het nog steeds mogelijk is om crypto CFD-posities te verwerven zonder leverage en met dezelfde marktkansen en -risico's. CFD's zijn echter "slechts" derivaten die speculeren op de prijsontwikkeling van Bitcoin en Co. zonder de fysieke asset erachter.

Dit betekent: Duitse eToro-klanten kunnen crypto-activa niet langer verplaatsen naar een externe wallets. "Bestaande cryptoposities worden niet beïnvloed door de veranderingen," zegt eToro.

Er zijn ook vernieuwingen op het gebied van staking: Beloningen worden voortaan uitsluitend in Amerikaanse dollars bijgeschreven. Staking is ook niet mogelijk met CFD's.

De online broker maakt niet duidelijk om welke ontwikkelingen op het gebied van regelgeving het gaat. eToro beëindigde zijn aanbod voor verschillende cryptocurrencies echter al in juni - als gevolg van regelgevende druk van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven