Nieuws - Ethereum: Wat zit er achter de eerste grote update na Dencun?

Door Luc Vesters

Ethereum: Wat zit er achter de eerste grote update na Dencun?

Ethereum: Wat zit er achter de eerste grote update na Dencun?

Ethereum is van plan om de Pectra upgrade in het eerste kwartaal van 2025 uit te rollen als de eerste grote update na de Dencun upgrade. Deze upgrade, die EIP-3074 bevat, is bedoeld om de bruikbaarheid van wallets te verbeteren door smart contract-achtige functies te introduceren.

Deze omvatten de gelijktijdige goedkeuring van meerdere transacties, de betaling van gaskosten in verschillende tokens en verbeterde beveiligings- en accountherstelfuncties.

De introductie van EIP-3074 optimaliseert niet alleen de gebruikerservaring, maar versterkt ook het vermogen van het netwerk om hogere transactievolumes te verwerken.

Focus op het schalen van transacties

De huidige schaalfactor van Ethereum is 11,20x. Dit betekent dat het netwerk zijn capaciteit om transacties te verwerken meer dan vertienvoudigd heeft ten opzichte van de oorspronkelijke prestaties. Op het mainnet ligt de gemiddelde transactiesnelheid momenteel rond de 30 transacties per seconde (TPS).

Maar door gebruik te maken van laag 2-oplossingen zoals Arbitrum en Optimism kan het netwerk effectief meer dan 330 TPS verwerken. De piekwaarden van de laag 2-oplossingen bereiken regelmatig meer dan 150 TPS, wat de efficiëntie en veerkracht van het netwerk aanzienlijk verhoogt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven