Nieuws - Ethereum Staking nu ook mogelijk op Layer 2-oplossingen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum Staking nu ook mogelijk op Layer 2-oplossingen

Ethereum staking via Lido Finance is nu ook mogelijk via de aanzienlijk snellere layer-2 blockchains Arbitrum en Optimism.

Ethereum staking via Lido Finance is nu ook mogelijk via de aanzienlijk snellere layer-2 blockchains Arbitrum en Optimism.

De grootste aanbieder van Ethereum-stakes, Lido Finance, stelt gebruikers nu in staat hun ETH te staken via de laag 2 netwerken Arbitrum en Optimism. Lido maakte de aankondiging in een tweet. Arbitrum en Optimism maken gebruik van optimistische roll-up technologie en bieden veel hogere transactiesnelheden en lagere kosten. Tegelijkertijd profiteren ze van de veiligheid van Ethereum.

Gebruikers kunnen nu in hetzelfde proces Ethereum inzetten en in ruil daarvoor de ontvangen ingezette ETH (stETH) tokens gebruiken voor DeFi-toepassingen op de snellere netwerken. Het stETH-token wordt via zogenaamde "token wrapping" aan de desbetreffende netwerken overgedragen. Gebruikers kunnen beloningen verwachten van in totaal 150.000 LDO per maand voor het succesvol overbruggen van de tokens.

Lido (LDO) is momenteel de grootste staking provider voor Ethereum. Bijna 40 procent van de totale ingezette ETH tokens staan in het logboek van het platform. Al voor de fusie werd er gewaarschuwd voor een dreigende centralisatie. Ondertussen worden Arbitrum en Optimisme steeds populairder. Met name Arbitrum kende vorig jaar een sterke groei.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven