Nieuws - Ethereum's Merge verschoven

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum's Merge verschoven

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
ethereum merge verder

Ethereum heeft één van de laatste tests voor de consensus switch voltooid. Voor de samensmelting is echter nog geduld nodig.

Ethereum heeft zijn negende shadow fork uitgevoerd, en heeft daarmee één van de laatste hordes genomen op weg naar de consensus overschakeling naar Proof of Stake. Shadow forks vinden plaats op kleine testnets, waar alleen een verkleinde mainnetversie wordt gesimuleerd en kleine veranderingen worden aangebracht. De meest recente fork richtte zich op het testen van Ethereum's zogenaamde MEV boost functie.

MEV staat voor "maximal extractable value". Dat wil zeggen dat opbrengsten van blokproductie die door miners worden gerealiseerd voortaan door validators kunnen worden gemanipuleerd door sequenties in de verwerking van transacties te veranderen. Uiteindelijk moet worden voorkomen dat prioriteit wordt gegeven aan lucratieve transacties. De functie die oorspronkelijk voor miners werd gebruikt, moest nu worden aangepast voor validators. Zij zijn in de toekomst verantwoordelijk voor de blokproductie. De MEV Boost-functie is bedoeld om de concurrentie tussen validators te bevorderen, de winst te verhogen en de decentralisatie van het netwerk uit te breiden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven