Nieuws - Ethereum-ontwikkelaars spreken Vitalik Buterin tegen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum-ontwikkelaars spreken Vitalik Buterin tegen

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Ethereum-ontwikkelaars spreken Vitalik Buterin tegen

Als het aan Vitalik Buterin ligt, moet Ethereum veranderen. Ontwikkelaars roepen echter op tot voorzichtigheid - en wijzen op beveiligingsrisico's.

Op 10 januari stelde Vitalik Buterin voor om de Ethereum-gaslimiet met 33 procent te verhogen. Dit zou een verhoging naar 40 miljoen Gwei betekenen. De huidige gaslimiet is 30 miljoen Gwei. De laatste verandering was in 2021, volgens gegevens van Etherscan.

De Ethereum gaslimiet verwijst naar de maximale hoeveelheid gas die wordt uitgegeven voor de uitvoering van transacties of smart contracts in elk block. Een gaslimiet wordt ingesteld om ervoor te zorgen dat deze blocks niet te groot worden.

Het verhogen van de gaslimiet zorgt voor meer transacties in elk block, waardoor theoretisch de totale doorvoer en capaciteit van het netwerk toeneemt. Dit verhoogt echter ook het potentiële risico op netwerkspam en DoS-aanvallen.

Dit probleem wordt aangepakt door Ethereum-ontwikkelaar Marius van der Wijden. Door de gaslimiet te verhogen, wordt de datalading in de blockchain te groot. Opslagruimte is goedkoop. De toegang ertoe en de veranderingen worden echter steeds langzamer.

Bovendien zorgen hogere limieten voor langere synchronisatietijden en wordt het moeilijker om verschillende toepassingen op te zetten.

Péter Szilágyi, hoofd van het Ethereum-team, benadrukt dit ook en voegt er op X aan toe: "Als we een solide monitoring [van de gaslimiet] hadden, zouden we met een miljoen Gwei kunnen verhogen en kijken wat er gebeurt." Dergelijke monitoringtools bestaan echter nog niet, voegt hij eraan toe.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven