Nieuws - Ethereum: Nieuwe staking trend bereikt recordhoogte

Door Ted Maas

Ethereum: Nieuwe staking trend bereikt recordhoogte

Ethereum (ETH)
Staking
Crypto-acceptatie

De grootste upgrade van het jaar in het Ethereum-netwerk is voltooid, wat de weg vrijmaakt voor positieve ontwikkelingen, niet alleen op het gebied van gasfees. Er is ook een nieuwe all-time high aan het ontstaan op het gebied van staking.

Recente gegevens van CryptoQuant laten zien dat het staken van Ethereum een nieuw record heeft bereikt, met ongeveer 27 procent van alle ether die nu vast staat. Deze trend geeft het sterke vertrouwen aan dat investeerders hebben in de blockchain.

data from CryptoQuant

De voortdurende verbeteringen en schaalvergroting van Ethereum, vooral door de integratie van DeFi-protocollen zoals EigenLayer, hebben de aantrekkelijkheid van staking vergroot. De hoge deelname van investeerders toont hun vastberadenheid om bij te dragen aan de veiligheid en dus het succes van het netwerk. De totale waarde van alle ETH-stakes heeft ook een recordhoogte bereikt.

Ethereum restaking breekt records

Het record op het gebied van staking correleert nauw met de steeds toenemende vraag naar restaking. Met meer dan 13 miljard dollar TVL (Total Value Locked) bereikte restaking-pionier EigenLayer een nieuw record en de tweede plaats onder de populairste toepassingen van Ethereum. Het mainnet van het protocol staat voor de deur. Als dit technisch gezien lukt, is het denkbaar dat de vorige TVL-koning Lido Finance binnenkort zijn troon zal moeten verlaten.

Dat de populariteit van restaking nog steeds niet afneemt, komt door de vele airdrops waar gebruikers op hopen. De lancering van het restakeproject Ether.fi in maart dient als voorbeeld hiervan. Dit beloonde restakers met een toewijzing van ETHFI tokens. De kleinste (175 ETHFI) was op een gegeven moment meer dan USD 1.000 waard. Sommige restakers hebben dus waarschijnlijk al flink geprofiteerd vóór de lancering van EigenLayer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven