Nieuws - Ethereum Name Service werkt samen met 's werelds grootste domeinprovider

Door Ted Maas

Ethereum Name Service werkt samen met 's werelds grootste domeinprovider

Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie

Twee jaar geleden in de rechtszaal, nu een partner: ENS brengt samen met GoDaddy Web3 naar het reguliere internet. De prijs van de ENS token blijft stijgen.

De Ethereum Name Service is een partner geworden van GoDaddy, 's werelds grootste domeinprovider. Dit betekent dat gebruikers nu hun gecreëerde Ethereum-domeinen (.eth) kunnen overzetten naar klassieke websiteprotocollen (.com, xyz., etc.). En dat zonder kosten.

ENS is een protocol waarmee gebruikers gedecentraliseerde namen kunnen claimen voor cryptowallets, websites en dergelijke. Kortom: domeinnamen voor web3. ENS kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een domein te creëren dat gelinkt is aan een ETH-wallet, zoals amazon.eth of volkswagen.eth. U hoeft dan niet langer te zoeken naar het Ethereum-adres. Deze domeinen kunnen ook worden gekoppeld aan blockchaingegevens.

GoDaddy is het grootste domeinregister ter wereld met een marktaandeel van ongeveer 31 procent wereldwijd en ongeveer 60 procent in de Verenigde Staten. Het heeft meer dan 20 miljoen klanten.

Nog maar twee jaar geleden sleepte ENS GoDaddy voor de rechter. De reden: het platform had het domein eth.link vrijgegeven voor verkoop.De prijs van de ENS token steeg met 22 procent na de aankondiging. Het wordt nu verhandeld rond de 20 euro met een marktkapitalisatie van 640 miljoen euro.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven