Nieuws - Ethereum lanceert Merge's generale repetitie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum lanceert Merge's generale repetitie

Ethereum (ETH)

Na jaren van voorbereiding, verschillende testnetten en enkele vertragingen, komt de belangrijkste netwerk upgrade voor Ethereum eraan: de Merge gaat ervoor zorgen dat de omschakeling van het consensus proces van Proof of Work naar Proof of Stake wordt gerealiseerd. De Ethereum Foundation heeft nu de details bekendgemaakt van de laatste generale repetitie als de eerste miners de handdoek in de ring gooien.

Definitieve samenvoegingstest

Met de samenvoeging van de twee testnetten "Görli" en "Prater" brengt Ethereum de laatste proef voor de samenvoeging over de bühne. Het is de bedoeling dat de fusie op 4 augustus begint met de Bellatrix-upgrade die het Prater-netwerk op de fusie voorbereidt. Tussen 6 en 12 augustus zal de fusie van de twee testnets naar verwachting worden voltooid, aldus de Ethereum Foundation in een blogpost.

Voorafgaand hieraan was het testnet "Sepolia" al omgebouwd tot "Proof of Stake". De fusie van Görli en Prater is de laatste test. "Na jaren van werk" bevindt de Ethereum Merge zich dus "in de laatste testfase", legt de Ethereum Foundation uit. Een datum voor de eigenlijke fusie is nog niet officieel vastgesteld. Maar als de voorbereidingen volgens plan verlopen, zou het in september kunnen zijn.

Ethereum adressen stijgen - hashrate daalt

Terwijl de fine-tuning van de samensmelting vorm krijgt, stijgt ook de vraag naar Ether. Ongeveer 1,5 miljoen adressen bezitten momenteel ten minste één Ether: een nieuw record. Tegelijkertijd zijn de Ether holdings op beurzen gekrompen tot momenteel 20 miljoen ETH.

Ondertussen trekken de eerste miners de stekker er al uit. De rekenkracht (hashrate) die in het systeem wordt ingevoerd is met 16 procent gedaald sinds de recordhoogte die medio mei werd bereikt.

Na de samenvoeging

De consensusverandering markeert een belangrijke netwerkinterventie die naar verwachting een nieuw tijdperk voor Ethereum zal inluiden. Afgezien van de mogelijkheid om te staken, zal er in het begin weinig veranderen voor de gebruikers. De samenvoeging legt de weg open voor een reeks verdere verbeteringen die de visie van de "wereldcomputer" concreter moeten maken.

De eerste upgrade na de fusie is gericht op de uitbetaling van de staking. In verdere stappen zal de nadruk vooral liggen op de integratie van Layer 2-netwerken, die Ethereum aanzienlijk zouden moeten opschalen. Meer toepassingen en transacties met een gelijktijdige verlaging van de kosten, aanzienlijk verbeterde energie-efficiëntie en hogere ontwikkelaars- en gebruikersvriendelijkheid: Als alles soepel verloopt, zou Ethereum zijn positie als het grootste smart contract platform moeten verstevigen met de samenvoeging.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven