Nieuws - Ethereum ICO whale ontwaakt na 8 jaar.

Door Ted Maas

Ethereum ICO whale ontwaakt na 8 jaar.

Ethereum whale ICO

Na bijna 8 jaar is een slapende whale ontwaakt. Volgens gegevens van block explorer Ethersan was deze walvis een deelnemer van de oorspronkelijke Ethereum ICO. De whale is bezig zijn coins te verplaatsen.

Volgens de data ontving de deelnemer in juli 2015 2.365 ETH voor de prijs van 0,31 Amerikaanse dollar per Ether. In de huidige makt is zijn investering ongeveer 4,4 miljoen US dollar waard. Na zijn ICO-deelname gebeurde er lange tijd niets met de mysterieuze gebruiker voordat hij gisteren, 23 april, één enkele ETH naar een andere wallet overmaakte. Sommigen vermoeden dat de ETH-whale een testrun doet voordat hij grotere hoeveelheden gaat versturen.

Met een eigen ICO (initial coin offering) in 2015 creëerde Ethereum een ware ICO-bubbel voor de crypto bull run van 2017. Deze bubbel barstte voor veel projecten in 2018, met als gevolg veel dalende prijzen en scam projecten

Het nieuws over de slapende ETH-walvis komt nadat eerder een Bitcoin hodler 1.128 BTC in beweging bracht na een periode van 10 jaar. Deze whale betaalde in 2013 minder dan 200 US dollar per BTC. Met de BTC-prijs van vandaag is deze whale multimiljonair.  

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven