Nieuws - Ethereum-holdings op cryptobeurzen dalen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum-holdings op cryptobeurzen dalen

Ethereum (ETH)
Exchanges
Staking
DeFi
Ethereum-holdings op cryptobeurzen dalen

Terwijl de Ethereum-holdings op cryptobeurzen een dieptepunt bereiken, stijgt de hoeveelheid ETH gebonden in smart contracts naar een recordhoogte.

Meer en meer Ethereum-investeerders trekken hun ETH holdings terug van grote cryptobeurzen zoals Binance en Coinbase. Als gevolg daarvan hebben de Ethereum holdings op deze platformen niveaus bereikt die voor het laatst werden gezien in 2016. Dit fenomeen doet zich voor op een moment dat de prijs van Ethereum merkbaar stijgt.

Ethereum-holdings op cryptobeurzen

Bron: Glassnode

Ondanks deze prijsstijgingen zijn beleggers opvallend voorzichtig als het aankomt op het realiseren van winsten. Deze terughoudendheid suggereert sterk dat velen van hen inzetten op een voortzetting van de opwaartse trend. Het is een teken dat Ethereum in de ogen van veel investeerders niet langer slechts een speculatieve asset is voor de korte termijn, maar steeds meer wordt gezien als een investering voor de lange termijn.

Recordhoogte van ETH in smart contracts

Voor een holistisch begrip van het Ethereum-aanbod is het cruciaal om verder te kijken dan de Ether die beschikbaar is op gecentraliseerde cryptobeurzen. De hoeveelheid ETH in smart contracts is ook van bijzonder belang. Deze bestaat uit de Ether die gebruikt wordt in staking processen en in verschillende gedecentraliseerde Ethereum toepassingen.

Ethereum-holdings op cryptobeurzen.

Bron: Glassnode

In november werd een nieuw hoogtepunt bereikt: meer dan 33 procent van alle ETH zit nu vast in smart contracts. Hierdoor neemt de hoeveelheid ETH in omloop verder af. Gecombineerd met de reeds afnemende beschikbaarheid van ETH op exchanges, dreigt er een ware aanbodschok. Als dit wordt beantwoord met een grotere vraag, bijvoorbeeld door ETF-aankopen, zou de prijs van ETH kunnen stijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven