Nieuws - Ethereum heeft de hoogste ontwikkelaarsactiviteit

Door Luc Vesters

Ethereum heeft de hoogste ontwikkelaarsactiviteit

Ethereum (ETH)
Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Development

Ethereum is momenteel de blockchain met de meeste ontwikkelaarsactiviteit. Dat blijkt uit een ranglijst die op 22 augustus werd gepubliceerd door het on-chain analyseplatform Santiment.

De cryptogemeenschap kijkt momenteel met spanning uit naar de Ethereum-fusie. De inspanningen van talloze ontwikkelaars die op de achtergrond werken om ervoor te zorgen dat het consensusmechanisme soepel verandert, zijn daarbij groot. Vlak achter Ethereum op de tweede en derde plaats staan Polkadot en zijn zusterblockchain Kusama, aldus Santiment. Zij bouwen in ieder geval in dit opzicht voort op de kracht van de afgelopen maanden.

Ook Cardano is erg druk met momenteel 389 activiteiten. Want de blockchain-ontwikkelaars rond oprichter Charles Hoskinson werkten ook op volle toeren om de al meerdere keren uitgestelde upgrade "Vasil" af te ronden. Vorige maand nog schopte Cardano het tot de eerste plaats in de rangschikking.

Santiment verzamelde de gegevens op basis van de publiekelijk zichtbare activiteiten op GitHub, een platform voor het beheren van softwareontwikkelingsprojecten. De volledige ontwikkelingsgeschiedenis van een project, samen met nieuwe wijzigingen, is daar vrij toegankelijk. Voor de cryptogemeenschap biedt de activiteit van ontwikkelaars een manier om de voortgang van een project te controleren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven