Nieuws - Ethereum foundation verkoopt 700 ETH

Door Ted Maas

Ethereum foundation verkoopt 700 ETH

Ethereum (ETH)
Koersupdate
Ethereum foundation verkoopt 700 ETH

De geschiedenis leert ons dat sell offs van de de Ethereum Foundation vaak correleren met flinke volatiliteit. Zal dat deze keer weer gebeuren?

De Ethereum Foundation heeft voor 1,6 miljoen dollar aan Ether verkocht. Dit blijkt uit on-chain gegevens van Arkham Intelligence. Volgens de data heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Ethereum blockchain, 700 ETH verkocht tegen een prijs van USD 2.400 per stuk. Dit proces is op zich niet ongebruikelijk. Voor development en onderzoek in het Ethereum ecosysteem verkoopt de organisatie van tijd tot tijd ETH en andere cryptocurrencies.

Kijkend naar de geschiedenis blijkt echter dat dit vaak gebeurt tijdens lokale prijspieken. Daardoor kan deze sell-off ook kunnen leiden tot een aanhoudende koerszwakte voor de nummer twee in de sector. Aan de andere kant gebeuren de sell-offs meestal met aanzienlijk grotere volumes Ether dan die van gisteren. De Foundation verkocht bijvoorbeeld 35.000 ETH in mei 2021, waarna de prijs met meer dan 25 procent corrigeerde.

Toch lijkt deze trend zich voorlopig voort te zetten. In de afgelopen 24 uur is de ETH-prijs met bijna zes procent gedaald. Over de hele week is de prijs nu met 11,9 procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven