Nieuws - Ethereum (ETH) – eerste fase van de Merge succesvol afgerond

Door Ted Maas

Ethereum (ETH) – eerste fase van de Merge succesvol afgerond

Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
ETH bellatrix merge

De eerste fase van de Merge is zojuist met succes van start gegaan op de ETH PoS blockchain door middel van de Bellatrix upgrade. Bellatrix verbindt de bestaande PoW Blockchain met de nieuwe PoS Blockchain. Het zorgt ervoor dat de meerderheid van de Ethereum Node operators hun consensus client moeten upgraden van PoW naar PoS.

Dit komt omdat Ethereum Nodes verantwoordelijk zijn voor het valideren van blokken binnen het Ether netwerk. Om de transitie van PoW naar PoS mogelijk te maken, spelen deze validators een cruciale rol voor de Merge.

Wat betekent Bellatrix voor de Ethereum Merge?

Bellatrix zorgt ervoor dat voldoende Ethereum node operators direct kunnen beginnen met het valideren van transacties op de ETH PoS blockchain na de samenvoeging. Het maakt de weg vrij voor de tweede fase van de Merge: de "Paris Upgrade". Deze upgrade zorgt ervoor dat het minen op de oude Ethereum-blockchain wordt gestopt. Het markeert ook het laatste moment waarop het Ethereum consensus mechanisme zal overgaan op PoS.

Volgens een Twitter post van ETH meesterbrein Vitalik Buterin, wordt de Paris Upgrade tussen 13 en 15 september verwacht. Het precieze tijdstip van de samensmelting hangt echter af van de huidige hashrate van Ethereum en kan dus veranderen. De datum voor de definitieve Merge blijft dus een schatting.

Wie live ‘voorspellingen’ van de datum wil volgen, kan dat bijvoorbeeld op wenmerge.com of ethernodes.org/merge doen. Beide sites berekenen het precieze tijdstip van de Merge op basis van de huidige omstandigheden. Op dit moment, voorspellen de berekeningen de Merge rond dinsdag 13 september om 21.29 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven