Nieuws - Ethereum bereikt mijlpaal in de RWA-sector

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum bereikt mijlpaal in de RWA-sector

Ethereum (ETH)
Stablecoin
Ethereum bereikt mijlpaal in de RWA-sector

Er is meer vraag naar real world assets dan ooit. In de blockchainwereld blijft Ethereum records breken op het gebied van RWA's en stablecoins.

De markt voor getoken Amerikaanse staatsobligaties heeft onlangs de drempel van 1,25 miljard dollar overschreden. Dit is een duidelijk teken dat institutionele beleggers steeds meer activa uit de traditionele financiële wereld integreren in blockchainnetwerken. Toonaangevende beleggingsinstellingen zoals Franklin Templeton en BlackRock lopen voorop in deze ontwikkeling en gebruiken de technologie om traditionele financiële producten zoals Amerikaanse staatsobligaties te tokenen.

Gezien het feit dat momenteel minder dan één procent van de $ 27 biljoen aan Amerikaanse staatsobligaties is getokeniseerd, staat deze sector mogelijk aan het begin van een veel grotere expansie. Ethereum behoudt zijn leidende positie in de tokenised real-world asset (RWA) ruimte met een marktkapitalisatie van 843,5 miljoen dollar.

Grote instroom van stablecoins in het Ethereum-ecosysteem

Dergelijke ontwikkelingen zijn vooral afhankelijk van de vraag naar de Amerikaanse dollar en Amerikaanse obligaties. Momenteel zien we een gestage verbetering van de liquiditeit in de traditionele financiële sector. Het geldaanbod heeft op zijn beurt een grote invloed op de prijsontwikkeling van cryptocurrencies zoals Ethereum. Een soortgelijke ontwikkeling zien we in de blockchainwereld. Met name in het Ethereum L2 ecosysteem wordt momenteel steeds meer geld gepompt.

Stablecoins, die in toenemende mate naar de laag 2 netwerken van Ethereum stromen, voornamelijk Base en Arbitrum, zijn een belangrijke factor in deze ontwikkeling. Hun toegenomen gebruik in de laag 2 netwerken van Ethereum helpt de liquiditeit binnen deze ecosystemen te verhogen. Dit betekent dat het gemakkelijker wordt om transacties snel en tegen stabiele prijzen af te wikkelen, zonder dat dit grote prijsschommelingen op de markt veroorzaakt. Hogere liquiditeit en lagere prijsschommelingen maken het netwerk als geheel betrouwbaarder en aantrekkelijker voor nieuwe en bestaande gebruikers. Dit zou op lange termijn moeten leiden tot verdere groei binnen deze L2-netwerken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven