Nieuws - Ethereum analisten waarschuwen voor veiligheidsproblemen met de aankomende fusie

Door Ted Maas

Ethereum analisten waarschuwen voor veiligheidsproblemen met de aankomende fusie

Ethereum 2.0 merge

Half September is het zover: Ethereum stevent af op een langverwachte update, de merge naar Ethereum 2.0.

Sommige analisten waarschuwen Bloomberg voor beveiligingsproblemen voor het netwerk na de historische update. Vooral voor de 3.200 dApps die op Ethereum bestaan.

"Er zullen randgevallen zijn die uitgebuit kunnen worden," zei Toby Lewis, chief executive officer van Novum Insights, een aanbieder van crypto analytics. "Eén ding kan ik garanderen: Het wordt een heel hobbelige rit".

Een directeur bij Trail of Bits waarschuwt ook dat slecht gebouwde apps op Ethereum aangevallen kunnen worden. Het is het meest gerespecteerde blockchain beveiligingsbedrijf ter wereld.

Sommige bedrijven zetten zich al schrap voor de moeilijkheden, volgens Bloomberg. Zo zal Coinbase tijdens de samenvoeging kort alle stortingen en opnames van op Ethereum gebaseerde tokens stopzetten.

Tijdens de samenvoeging wordt overgeschakeld op Ethereum's consensus algoritme. Dit moet de blockchain 99 procent energie-efficiënter maken. Mining is dan dus geschiedenis. In plaats daarvan zal het netwerk beveiligd worden door het Proof-of-Stake algoritme. Lees er hier alles over.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven